21 Kasım 2014 Cuma

COSTU YÜKSELTEN NEDENLER

COSTU YÜKSELTEN NEDENLERİ KISACA SIRALARSAK
                 








Satın almanın Gereksiz Talebi




Ambar memurunun deposunu kontrol etmeden sipariş vermesi


Ambar memurunun düzensiz stok yapması,ilk giren sil çıkar kuralına uymaması

Satın Almanın Araştırma yapmadan mal sipariş yapması.


Çıkar Amaçlı firmalarla anlaşması.




Malı Tartmadan alınması





Aynı Şekilde Depocuda tartmada malı teslim alması



Depocu ile Satın almanın çıkar için karşılıklı anlaşmaları


Gelen mal Bölümüne göre stok yapılmaması



Mutfağın düzensiz mal çekmesi




Aynı şekilde mutfağında düzensiz stok yapması



Gramajında fazla reçete yapması porsiyon ortalamasının üzerine çıkması

Yemeği süresinde fazla pişirmesi % 10 yemek porsiyon kaybına neden olmaktadır
Mutfağın abartılı dekor yapması




Mutfağın konaklayan müşteri sayısında fazla yemek yapması,hazırlaması

Bon, kaptan Sipariş Fişi olmadan mutfakta siparişin çıkması


Kasiyer Hırsızlığı





Kasiyerin mükerrer adisyon kullanması(peşin yazan adisyona diğer masaya da kulanması)
Kasiyerin yönetim dişi sahte  adisyon kulanması



Barcının hırsızlığı





Barcının Dışarıda içki getirip kullanması




Bar ve Kasiyerin karşılıklı çıkar için anlaşmaları



Personelin,Yöneticilerin.İdarenin aşırı derecede misafirlerinin olması

Sayım Eksiklikleri





Sayım Fazlalıkları (müşteri kaybına neden olması)



Önbüro bölümünün gizli müşteri konaklatması



Muhasebe yolsuzlukları





Müdüriyet Yolsuzlukları





Çıkar için müşterilerle düşük fiyatla konaklama anlaşmaları


Fazla iskonto yapılması





İşletmede Gereksiz Ödenmez yetkisi verilmesi




























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder