COSTU YÜKSELTEN NEDENLERİ KISACA SIRALARSAK
Satın
almanın Gereksiz Talebi
|
||||||
Ambar
memurunun deposunu kontrol etmeden sipariş vermesi
|
||||||
Ambar
memurunun düzensiz stok yapması,ilk giren sil çıkar kuralına uymaması
|
||||||
Satın
Almanın Araştırma yapmadan mal sipariş yapması.
|
||||||
Çıkar
Amaçlı firmalarla anlaşması.
|
||||||
Malı
Tartmadan alınması
|
||||||
Aynı
Şekilde Depocuda tartmada malı teslim alması
|
||||||
Depocu ile
Satın almanın çıkar için karşılıklı anlaşmaları
|
||||||
Gelen mal
Bölümüne göre stok yapılmaması
|
||||||
Mutfağın
düzensiz mal çekmesi
|
||||||
Aynı
şekilde mutfağında düzensiz stok yapması
|
||||||
Gramajında
fazla reçete yapması porsiyon ortalamasının üzerine çıkması
|
||||||
Yemeği
süresinde fazla pişirmesi % 10 yemek porsiyon kaybına neden olmaktadır
|
||||||
Mutfağın
abartılı dekor yapması
|
||||||
Mutfağın
konaklayan müşteri sayısında fazla yemek yapması,hazırlaması
|
||||||
Bon, kaptan
Sipariş Fişi olmadan mutfakta siparişin çıkması
|
||||||
Kasiyer
Hırsızlığı
|
||||||
Kasiyerin
mükerrer adisyon kullanması(peşin yazan adisyona diğer masaya da kulanması)
|
||||||
Kasiyerin
yönetim dişi sahte adisyon kulanması
|
||||||
Barcının
hırsızlığı
|
||||||
Barcının
Dışarıda içki getirip kullanması
|
||||||
Bar ve
Kasiyerin karşılıklı çıkar için anlaşmaları
|
||||||
Personelin,Yöneticilerin.İdarenin
aşırı derecede misafirlerinin olması
|
||||||
Sayım
Eksiklikleri
|
||||||
Sayım
Fazlalıkları (müşteri kaybına neden olması)
|
||||||
Önbüro
bölümünün gizli müşteri konaklatması
|
||||||
Muhasebe
yolsuzlukları
|
||||||
Müdüriyet
Yolsuzlukları
|
||||||
Çıkar için
müşterilerle düşük fiyatla konaklama anlaşmaları
|
||||||
Fazla
iskonto yapılması
|
||||||
İşletmede
Gereksiz Ödenmez yetkisi verilmesi
|
||||||
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder