GÜNLÜK HİJYEN KONTROL
FORMU
TARİH:
HİJYEN KONTROL
NOKTALARI
|
EVET
|
HAYIR
|
AÇIKLAMALAR
|
|
1
|
Personel
kişisel hijyen kurallarına uyuyormu ?
|
|
|
|
2
|
Personel sıvı
sabun,kağıt havlu ve dezenfektan kullanıyor mu ?
|
|
|
|
3
|
Personel saat
alyans takı kullanıyor mu?
|
|
|
|
4
|
Hijyen
paspasları her 3 saatte bir yıkanıp yerine konuyor mu ?
|
|
|
|
5
|
Mutfak-servis
alanındaki çöpler her 60dk boşaltılıyor mu?
|
|
|
|
6
|
Tezgahlar
ilgili renk kodlu bezlerle siliniyor mu ?
|
|
|
|
7
|
Kesme
makinaları her ürün kesiminden sonra
dezenfefte ediliyormu ?
|
|
|
|
8
|
Üretim bölümüne
koli ve ağaç türevi malzeme sokuluyor mu ?
|
|
|
|
9
|
Üretim
bölümünde dezenfekte edilmemiş sebze-meyve var mı?
|
|
|
|
10
|
Hijyen
bölgesine kirli kasa sokuluyor mu ?
|
|
|
|
11
|
Tezgah
altlarında ağzı açık gıda maddesi var mı?
|
|
|
|
12
|
Işlenecek etler
soğuk hava deposunda mı çözdürülüyor ?
|
|
|
|
13
|
Çiğ yiyecekler pişmiş
yiyeceklerden ayrı yerde ve kapalı tutuluyor mu?
|
|
|
|
14
|
Büfelerden
dönen yiyecekler streçlenip tarih etiketleniyor mu?
|
|
|
|
15
|
Büfelerde
tüketilmeyen süt ve ürünleri atılıyor mu ?
|
|
|
|
16
|
Bulaşıkhaneye
kirli giriş-çıkışı başka yerden yapılıyor mu ?
|
|
|
|
17
|
Bulaşıkhaneden
çıkan tabak bardaklarda kimyasal ve yağ lekeleri kalıyor mu?
|
|
|
|
18
|
Yıkanmış tabak
ve bardaklar tektek kontrol ediliyor mu?
|
|
|
|
19
|
Bulaşıkhaneden
çıkan bardakların ucları kırıksa hemen ayrılıyor mu ?
|
|
|
|
20
|
Kullanılan
taşıma arabaları hem temiz hem kirliler için mi kullanılıyor?
|
|
|
|
21
|
Bulaşık
makinası fazladan deterjan ve dezenfektan kullanıyor mu ?
|
|
|
|
22
|
Mutfakta
herhangi bir araçta paslanma görünüyor mu?
|
|
|
|
23
|
Davlumbaz
üstleri temiz mi ?
|
|
|
|
24
|
Pide fırını her
servisten sonra temizlendi mi ?
|
|
|
|
25
|
Çöp kovaları
her dökümden sonra yıkanıp poşetlenip kapağı kapatıldı mı ?
|
|
|
|
26
|
Tüm bölümler
heran daimi olarak gözetimde mi?
|
|
|
|
27
|
|
|
|
|
28
|
|
|
|
|
29
|
|
|
|
|
KONTROL EDEN : ONAY
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder