10 Eylül 2014 Çarşamba

Bir yiyecek-içecek işletmesinde kontrolün yapılabileceği alanlar şöyle sıralanabilir


Bir yiyecek-içecek işletmesinde kontrolün yapılabileceği alanlar şöyle sıralanabilir:

  1. Önceden hedeflenen satış hacmi, pazar payı ve beklenen kâr gibi hedeflere ulaşılıp- ulaşılmadığı, 
  2.  Personelin verimli çalışıp-çalışmadığı,
  3. Verilen işlerin zamanında yapılıp-yapılmadığı,
  4. Kayıp ve israfların önlenip-önlenmediği,
  5. Giderlerin gerçeğe yakın yapılıp-yapılmadığı,
  6.     Yiyecek ve içeceklerle ilgili ürün ve malzemelerin doğru kullanılıp-kullanılmadığı, 
  7.  Personelin güvenli çalışıp-çalışmadığı,
  8. Ekipmanların doğru kullanılıp-kullanılmadığı,
  9. Satın-alma, teslim alma, depolama ve depodan mal çıkarma gibi işlemlerde kayıtların normal olarak tutulup-tutulmadığı,
  10. Yemeklerin ön hazırlığı, pişirilmesi ve servisi sırasında standart reçetelere, porsiyon miktarına ve gerekli kurallara uyulup-uyulmadığı kontrol edilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder