Bir yiyecek-içecek işletmesinde kontrolün yapılabileceği alanlar
şöyle sıralanabilir:
- Önceden hedeflenen satış hacmi, pazar payı ve beklenen kâr gibi hedeflere ulaşılıp- ulaşılmadığı,
- Personelin verimli çalışıp-çalışmadığı,
- Verilen işlerin zamanında yapılıp-yapılmadığı,
- Kayıp ve israfların önlenip-önlenmediği,
- Giderlerin gerçeğe yakın yapılıp-yapılmadığı,
- Yiyecek ve içeceklerle ilgili ürün ve malzemelerin doğru kullanılıp-kullanılmadığı,
- Personelin güvenli çalışıp-çalışmadığı,
- Ekipmanların doğru kullanılıp-kullanılmadığı,
- Satın-alma, teslim alma, depolama ve depodan mal çıkarma gibi işlemlerde kayıtların normal olarak tutulup-tutulmadığı,
- Yemeklerin ön hazırlığı, pişirilmesi ve servisi sırasında standart reçetelere, porsiyon miktarına ve gerekli kurallara uyulup-uyulmadığı kontrol edilmelidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder